Satul lui Moș Crăciun din Neamț și Târgul de Crăciun din Craiova

Satul lui Mos Craciun jud Neamt

„Mi-aş dori să închid Spiritul Crăciunului într-un borcan şi să mă bucur de el puțin câte puțin, în fiecare lună”. (Harlan Miller)

Când mă gândesc la perioada magică a copilăriei, mă gândesc în mod inevitabil la Crăciun. Copil fiind, poate că nu realizam cât de mult mă încânta apropierea acestei perioade pline de bucurie, dăruire și dragoste, dar ca adult, am încercat să păstrez intact spiritul Crăciunului pentru a transmite mai departe și copiilor mei frumusețea acestei sărbători.

Decorarea casei, goana după cadouri, vizionarea filmelor de sezon sub pături pufoase și roșii, savurând ceai cu ghimbir și miere sau vin fiert (pentru adulți), lumânările parfumate cu aromă de mere, scorțișoară și portocale, împodobirea bradului ascultând colinde românești, pregătirea scrisorii pentru Moș Crăciun, emoția și bucuria copiilor din seara de Ajun când descoperă cadourile primite de la Moș…sunt momente care conturează magia acestei sărbători.

Și deși copiii mei sunt la vârsta la care pun la îndoială existența lui Moș Crăciun, pentru a păstra magia, ei știu că Moș Crăciun există, ca spirit, într-o formă sau alta.

Satul lui Moș Crăciun

La începutul lunii decembrie, am făcut o plimbare la Satul lui Moș Crăciun din Negrești, județul Neamț. În prealabil, a fost nevoie să facem o rezervare, întrucât vizitarea satului era posibilă doar în anumite intervale orare.

Când am ajuns la Satul lui Moș Crăciun, era ceață și foarte frig, iar pentru că am sosit cu vreo jumătate de oră înainte, am așteptat în mașină, ușor dezamăgiți de ceea ce puteam să vedem din drumul principal.

Apoi poarta a fost deschisă de 2 spiriduși, iar magia a început. Am vizitat pe rând: Casa Spiridușilor, Atelierul de Jucării (unde spiridușii au povestit copiilor că ei nu știu să confecționeze tablete, telefoane, laptop-uri și, prin urmare, copiii nu ar trebui să ceară Moșului astfel de cadouri – iar în cazul în care au primit așa ceva de la Moș Crăciun, de fapt părinții le-au cumpărat, iar Moșul a ajutat și el cu o parte din bani), precum și Poșta, unde ajung scrisorile trimise de copii.

Punctul culminant al vizitei l-a constituit Casa lui Moș Crăciun, unde l-am găsit pe Moș Crăciun la birou, studiind Cartea în care sunt notate de către spiriduși faptele bune ale copiilor. După ce l-au asediat cu întrebări, copiii au primit cadouri de la Moș, apoi a urmat o mini-ședință foto cu fiecare copil în parte. Apoi a urmat Atelierul de Împachetat cadouri, Sania și Grajdul renilor. Din păcate, a lipsit zăpada care ar fi adus și mai multă magie acestui loc de poveste.

Deși vizita a fost destul de scurtă, experiența a fost intensă, iar impactul este cu atât mai mare cu cât copiii sunt mai mici. Dar chiar și pentru adulți, reîntoarcerea pentru câteva minute într-o lume magică, de poveste, nu poate fi decât un moment de bucurie, partajată alături de copii.

Satul lui Mos Craciun din Negresti, jud. Neamt
Satul lui Mos Craciun din Negresti, jud. Neamt
Satul lui Mos Craciun din Negresti, jud. Neamt
Satul lui Mos Craciun din Negresti, jud. Neamt

Târgul de Crăciun din Craiova

După un tur al târgurilor de Crăciun din Brașov (care, în 2022, s-a lăudat cu cel mai frumos brad de Crăciun din România și unul dintre cei mai frumoși din Europa), Sibiu (târgul de Crăciun deși frumos, este neschimbat de ani de zile), Vâlcea (târgul de Crăciun micuț, dar foarte frumos, pe care l-am descoperit pur întâmplător), târgul de Crăciun din Craiova a fost, cu siguranță, cea mai plăcută surpriză.

Am ajuns în Craiova cu scopul de a vedea târgul de Crăciun care, în anul 2022, a fost desemnat al treilea dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa.

Nu era prima dată când am vizitat orașul, însă era prima dată când îl vizitam iarna. Cum am ajuns după ce se înnoptase, orașul era luminat de sute de mii de beculețe.

Primul impact a fost fantastic. După ce am mers în Piața centrală unde era amplasat târgul de Crăciun, am descoperit un parc de distracții pentru copii, apoi ne-am plimbat pe străzile centrale nu foarte aglomerate din cauza orei târzii, care erau puternic luminate, într-un mod foarte creativ.

Întorși la hotel, am sesizat că eram complet înghețați, însă fascinația descoperirii orașului de poveste pare că a fost mai puternică decât gerul de afară.

În concluzie, împărtășesc convingerea autorului american Norman Vincent Peale, care spunea: „Crăciunul este ca o baghetă magică deasupra lumii, care face totul mai frumos şi mai tandru”, dar și mai mult apreciez cugetarea care spune: „Crăciunul este pentru totdeauna, nu doar pentru o zi, este dragoste, dorinţa de a trăi împreună, de a dărui, toate acestea nu sunt de pus deoparte ca nişte clopoţei, lumini şi beteală argintie într-o oarecare cutie pe un raft. Binele pe care îl faci pentru alţii este binele pe care ţi-l faci ţie” (Norman Brooks).

Așadar, fie ca spiritul Crăciunului să ne însoțească în fiecare zi a vieții și să ne bucurăm de magia lui împreună cu cei dragi!

Targ de Craciun Craiova 2022
Targ de Craciun Craiova 2022
Targ de Craciun Craiova 2022
Targ de Craciun Craiova 2022
Targ de Craciun Craiova 2022
Targ de Craciun Craiova 2022
Targ de Craciun Craiova 2022
Targ de Craciun Craiova 2022
Targ de Craciun Craiova 2022
Targ de Craciun Craiova 2022
Targ de Craciun Craiova 2022
Targ de Craciun Craiova 2022

Lasă un comentariu

Blog la WordPress.com.